OSIGURAJ ZNANJE 2019 – NACIONALNO TAKMIČENJE STUDENATA

Fakultet organizacionih nauka u saradnji sa Udruženjem osiguravača Srbije po prvi put organizuje nacionalno takmičenje za industriju osiguranja pod nazivom Osiguraj znanje 2019.
Takmičenje se bazira na rešavanju poslovne studije slučaja i ima za cilj da unapredi domensko znanje u oblasti osiguranja.
Učešćem u takmičenju studentski timovi se podstiču na izučavanje oblasti osiguranja, zajednički rad, strateško i taktičko razmišljanje, generisanje inovativnih rešenja u oblasti osiguranja, uz podršku domenskih i mentora u rešavanju studije slučaja.

Detaljnije…

KONKURS ZA STUDENTSKU RAZMENU

Za boravak dva studenta Visoke tehničke škole strukovnih studija na Belgorodskom državnom tehnološkom univerzitetu ,,V. G. Šuhov”, u periodu od 17. 04. 2019. do 15. 05. 2019. godine.

Detaljnije…

OBAVEŠTENJE

za overu zimskog i upis letnjeg semestra u školskoj 2018/2019. godini za osnovne strukovne studije

Overa zimskog i upis letnjeg semestra vršiće se od 14. do 17. januara 2019. godine u vremenu od 9 do 13 časova.
Student može da izvrši overu zimskog i upis letnjeg semestra u školskoj 2018/2019. godini ako u indeksu ima potpise predmetnih nastavnika i saradnika o obavljenim predispitnim obavezama prisustvovanja nastavi i vežbama iz predmeta koji su izvođeni u zimskom semestru.
Student može da dobije potpis predmetnog nastavnika, odnosno saradnika za prisustvo nastavi i vežbama ukoliko nema više od sedam izostanaka u toku semestra.
Za 12 do 15 dolaska student dobija maksimalni broj poena za aktivno prisustvo nastavi, a za manji broj dolazaka srazmerno i manji broj poena.
Student koji ima više od sedam neopravdanih izostanaka može izvršiti administrativnu overu semestra uz plaćanje naknade za administrativnu overu u iznosu od 1.000,00 dinara po predmetu za koji nije dobio potpis predmetnog nastavnika.
Uplata se vrši na žiro račun Škole.
Student koji ima više od sedam opravdanih izostanaka u toku semestra i ima opravdanja za svoja odsustva podnosi molbu na šalteru studentske službe za administrativnu overu sa priloženim dokazima o opravdanju odsustva da bi mogao da overi semestar i prijavi ispite.
Ukoliko se overa semestra ne izvrši u predviđenom roku, student može overiti semestar posle roka uz administrativnu taksu od 2.000,00 dinara.

Za overu zimskog i upis letnjeg semestra studen na budžetu podnosi se:
– Indeks sa potpisima predmetnih nastavnika;
– Jedan obrazac ŠV-20, kupuje se u skriptarnici Škole (popunjen);
– Jedan obrazac semestralnog lista, kupuje se u skriptarnici Škole (popunjen);
– Anketa (linkhttp://vtsnis.edu.rs/anketa/);
– Semestralna uplata u iznosu od 750,00 dinara na žiro račun škole.

Za overu zimskog i upis letnjeg semestra student koji sam plaća školarinu podnosi:
– Indeks sa potpisima predmetnih nastavnika;
– Jedan obrazac ŠV-20, kupuje se u skriptarnici Škole (popunjen);
– Jedan obrazac semestralnog lista, kupuje se u skriptarnici Škole (popunjen);
– Anketa (linkhttp://vtsnis.edu.rs/anketa/);
– Semestralna uplata u iznosu od 950,00 dinara na žiro račun škole;
– Sve dospele rate školarine

OBAVEŠTENJE

Prijava ispita za 1. ispitni rok za škoslku 2018/2019. godinu je od 14. do 17. januara 2019. godine. Ispitne prijave se kupuju u Skriptarnici a predaju na šalteru studentske službe.

OBAVEŠTENJE

Za vreme novogodišnjih i božićnih praznika, Škola neće raditi od 31. decembra do 08. januara 2019. godine. Prvi radni dan je utorak, 08. januar 2019. godine.

OBAVEŠTENJE

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Nišu obaveštava sve zainteresovane studente da će se promocija programa Ambasade SAD u Srbiji koja se tiče stipendiranja studenata osnovnih studija održati 18.12. od 13:30 časova u zgradi Univerziteta u Nišu, Sala 8 (prizemlje).

Više o programu:

Global Undergraduate Exchange Program 2019/2020

Stipendija Vlade Sjedinjenih Američkih Država za studente osnovnih studija.
Global UGRAD program razmene pruža studentima osnovnih studija svih fakulteta mogućnost da provedu jedan akademski semestar na univerzitetu u SAD.
Program je prilika da upoznate američko društvo, kulturu i akademske institucije, unapredite profesionalne veštine i upoznate vršnjake iz celog sveta. Učesnici programa pohađaju do 3-4 kursa u okviru osnovnih studija koje dodeljena škola nudi, učestvuju u volonterskim projektima i predstavljaju svoju zemlju.
Stipendija pokriva troškove međunarodnog putovanja, školarinu, stanovanje na kampusu, zdravstveno osiguranje, knjige i mesečni džeparac.
Za detaljnije informacije o programu, posetite: rs.usembassy.gov.

Ulaz je slobodan. Dobrodošli!

OBAVEŠTENJE

Izašli su preliminarni rezultati za studentske kredite i stipendije. Lista se može pogledati u biblioteci Visoke tehničke škole u Nišu. Žalbe na preliminarne rezultate možete priložiti do 14.12.2018. god. biblioteci škole (obrazac za žalbu se preuzima u biblioteci).

VANREDNI ISPITNI ROK

Obaveštavaju se studenti osnovnih studija i apsolventi da će u petak i subotu, 14. – 15.12.2018. godine, biti organizovan vanredni ispitni i apsolventski rok prema sledećem rasporedu:

DATUM 14.12.2018. 15.12.2018.
Predmeti 1. godine 2. i 3. godine
KOT / INI / ZŽS 14:00 9:00
SRT / DRS / GRI 16:00 12:00

 

 Prijava ispita je od 10. – 12. decembra 2018. godine ispitnom prijavom od 2.000,00 dinara.

OBAVEŠTENJE – POPRAVNI KOLOKVIJUMI

Obaveštavaju se studenti osnovnih studija da u će u subotu, 15.12.2018. godine, biti organizovani popravni kolokvijumi. Popravni kolokvijum se prijavljuje studentskoj službi od 10. – 12. decembra 2018. godine ispitnom prijavom od 1.000,00 dinara.

Kolokvijum mogu polagati studenti uz dogovor sa predmetnim nastavnikom.

Raspored polaganja popravnih kolokvijuma.