OTVARANJE LABORATORIJE ZA MAŠINE I MATERIJALE I LABORATORIJE NAPREDNIH TEHNOLOGIJA

U petak, 13. maja 2022. godine na Akademiji tehničko vaspitačkih-strukovnih studija, Odsek Niš, svečano su otvorene dve nove laboratorije i to Laboratorija za mašine i materijale i Laboratorija naprednih tehnologija koje su opremljene sredstvima koja su bila opredeljena za nabavku opreme u okviru projekta koji je finansiralo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Pored nastavnika i saradnika, kao i studenata Akademije, ovom svečanom otvaranju prisustvovali su i brojni predstavnici privrede.

Svečanom otvaranju prethodio je okrugli sto na temu „Inženjeri potrebni privredi jugoistoka Srbije“ u kome su uzeli učešće predstavnici privrede iz brojnih uspešnih kompanija: Ming kovačnica, LMB soft, Leoni, Johnson Electric, Herz Feniks BB, Vossloh Ming skretnice, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP), Naučno tehnološki park Niš, Predstavnik grada Niša, Predsednici opština Gadžin Han i Merošina i Alatnica Krstić Pirot i nastavnici Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija. Bilo je reči o budućnosti privrede u jugoistočnoj Srbiji, dualnom obrazovanju i inženjerima koji se obrazuju za struku upravo na našoj Akademiji. Događaj je bio i medijski propraćen.

Izvor: TV B92 – Vesti u 16h